Med vind i seglen, även på land

Med 6,5 miljoner passagerare i fjol är Viking Line det marknadsledande rederiet som trafikerar norra Östersjön. Med sju M/S-fartyg erbjuder de kryssningar, person- och frakttransporter.

Vi är röda, vi är vita

Viking Line Skandinavien ansvarar för marknadsföring och för­säljning av rederiets resor och i Sverige har man drygt 130 anställda. ­Vagnparken består av 30 tjänste- och förmånsbilar.
– Säljkåren reser i Viking Lines färger rött och vitt både i Stockholm och övriga delar av Sverige för att sälja grupp- och ­konferensresor, säger Camilla Englund, Administrativ chef på Viking Line.

Camilla Englund uppskattar enkelheten med CarPay Fleets verktyg för administration.

Camilla Englund, Administrativ chef på Viking Line

"Det avgörande var att vi kunde få en bra totalekonomi för både företaget och föraren. Vi har en tydlig bild av vagnparkens kostnader och kan budgetera på ett bra sätt."

En tydlig kostnadsbild hjälper budgeteringen

– Vi samarbetar med CarPay Fleet sedan många år ­tillbaka och för tre år sedan valde vi att gå över till operationell ­leasing ­istället för finansiell. Det avgörande var att vi kunde få en bra totalekonomi för både företaget och föraren. Vi har en tydlig bild av vagnparkens kostnader och kan budgetera på ett bra sätt. Med garanterat restvärde på bilarna får vi bättre kontroll och slipper överraskningar, fortsätter Camilla.

System som underlättar all administration

– Det är även viktigt med bra system för att hantera all administration. Vi jobbar med alla webbverktyg och jag kan själv enkelt plocka fram uppgifter när jag behöver. För ­förarna finns smidiga system som visar vilken bilpolicy som gäller och de kan räkna på bil och rapportera tjänsteresor. Jag godkänner bilarna via verktyget Bilbeställning och föraren kan sedan hämta ut bilen hos handlaren.

Camilla Englund

"Vi har ett sömlöst och smidigt samarbete och alla vet att jag är 'Camilla på Viking Line'."

Personlig service och hjälp

– Som kund är det viktigt att bli sedd och jag uppskattar att få personlig och snabb service. Jag har kontinuerlig kontakt med CarPay Fleet och får alltid hjälp om jag behöver, till exempel med att ta fram en rapport. Vi har ett sömlöst och smidigt samarbete och alla vet att jag är "Camilla på Viking Line”.

Om Viking Line

Viking Line transporterar drygt 6,5 miljoner passagerare på sina sju fartyg. Omsättningen är drygt 520 miljoner euro och 130 personer arbetar inom Viking Line Skandinavien. Totalt arbetar cirka 2 700 personer i koncernen. Vagnparken består av 30 personbilar som finansieras med operationell leasing via CarPay Fleet.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@volvofinans.se