Ska du bila utomlands i sommar?

Bilen är ett utmärkt sätt att ta sig runt i under sommar och semester. Med bil kommer du långt på ett enkelt och bekvämt sätt och du får dessutom chans att upptäcka många ställen på vägen till din slutdestination.

Det finns goda skäl till att förbereda sig väl för att undvika onödiga problem som stör semestern. Planera din körning och ha god tid på dig för att undvika stress. Ett bra tips är att se till att AC-anläggningen fungerar som den ska och att sommardäcken är godkända och håller hela vägen.

Tänk på att registreringsbeviset alltid ska bevaras i bilen. Även en skadeanmälan kan vara bra att skriva ut och ha med sig. Behöver du en fullmakt vid utlandskörning ska den skrivas ut och signeras av din arbetsgivare.

I vissa länder krävs en miljödekal för att få lov att köra in i specifika städer eller områden. Ta reda på vad som gäller för de ställen du tänkt att besöka.

Se till att du har de försäkringar som krävs. En del länder kräver att du har ett grönt kort som bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat. Kontakta ditt försäkringsbolag för tilläggsförsäkringar vid utlandskörning samt beställning av grönt kort.

Läs mer och hitta rätt blanketter här

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@volvofinans.se