On call från Trelleborg till Karesuando

Med över 50 000 artiklar på beställningslistan är Martin & Servera Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Företaget finns över hela landet med fyra stora lager och ett tjugotal försäljningskontor.

Arbetsmiljön i fokus

I vagnparken har Martin & Servera ca 300 personbilar som rullar på vägarna. 99 procent av dem är Volvo och bilarna administreras av CarPay Fleet genom en operationell leasing
För de anställda som kör bil är det en arbetsmiljöfråga. Det ska vara hög komfort, Volvo On call är viktigt och att det finns blåtandshandfree till exempel. Allt som behövs i tjänsten ska ingå i bilen, säger Ronny Bergström, Fastighetschef på Martin & Servera. 

Ronny upplevde att CarPay Fleet hade en komplett lösning med många fördelar som leasingpartner.

Mycket mindre administration

– Vi hade för några år sedan tre leasingbolag efter en sammanslagning av företagen Martin Olsson och Servera. Det var mycket administration kring bilarna. Då träffade vi CarPay Fleet som presenterade en mycket genomtänkt lösning. Tidigare hade vi en heltidstjänst på hanteringen av tjänstebilarna men nu klarar vi av det på avsevärt mindre tid, säger Ronny.

Funktionen är prio ett

En komplett lösning som CarPay Fleet tillhandahåller innebär många fördelar. Ett exempel är systemet för att dela fakturering för drivmedel. Föraren rapporterar sin körjournal i ett webbsystem och sedan får föraren en faktura för sina privatmil och företaget för tjänstemilen.
– För oss är funktionerna och systemen prio ett men som en bonus blev det dessutom billigare för oss.

Ronny Bergström, fastighetschef på Martin & Servera

”Sammanfattningsvis så har vi minskat både administrationen och kostnaden kring våra företagsbilar."

Smidiga system underlättar hanteringen

– Vi använder oss av CarPay Fleets alla webbsystem. I CarPay Fleet Manager ser vi alla kostnader specificerade så som vi önskar och kan enkelt ta ut rapporter och sortera uppgifter. Vi får historik på bilar och kostnader. Vi har även förenklat beställningsrutinen. Jag lägger smidigt in en bilorder i systemet Bilbeställning och det är även enkelt att byta uppgifter om förare.

Alla bilar tas ut från Bilia Segeltorp, som även tar tillbaka bilarna efter avslutad leasingperiod.
– Föraren lämnar bara tillbaka bilen och får nycklarna till sin nya tjänstebil. På Bilia har vi en dedikerad säljare som hjälper oss med allt.

Nöjda med samarbetet

– Sammanfattningsvis så har vi minskat både administrationen och kostnaden kring våra företagsbilar. Vi har ett väl fungerande samarbete med CarPay Fleet. De är personliga, enkla att få kontakt med och vi får alltid snabb service, avslutar Ronny.

Om Martin & Servera

Martin & Servera består av en familjeägd grupp av företag som har en omsättning på 13 miljarder. De har 3 000 anställda som hanterar drygt 20 000 kunder och vagnparken består av 300 personbilar som finansieras med operationell leasing via CarPay Fleet.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@volvofinans.se