Bilarna får bekänna färg uppe i norr

Bland Åres toppar grundades för drygt 10 år sedan Diös som är norra Sveriges största privata fastighetsbolag med en uthyrningsbar yta på 1 400 000 kvadratmeter. Bilarna i bolaget som administreras via CarPay Fleet, rullar på vägarna från Dalarna upp till Norrbotten.

840 km enkel väg

Diös har sitt huvudkontor i Östersund och i vagnparken finns ca ­70 bilar som består av servicebilar, tjänstebilar och personalbilar mot ­löneväxling. Person­bilarna i vagnparken är främst Volvo men även Renault och Ford. Servicebilarna är Renault Kangoo och som poolbilar finns fyra elbilar, Renault Kangoo samt två Renault Zoe.
– Viktiga kriterier vid val av bilmärke är säkerhet och miljö, då vår marknad sträcker sig från Borlänge till Luleå, och bilarna kan köra långa sträckor. I CarPay Fleet har vi en bra partner att bolla med och de informerar till exempel om alla aktuella regler. Det ger oss som kund en trygghet, vi har inte ­möjlighet att själva följa med i allt som händer, säger Kristina Grahn-Persson, HR- och hållbarhetschef. 

Kristina tycker att det känns tryggt att ha en kunnig partner som informerar om aktuella regler.

Uppskattar smidiga webbsystem

Diös har valt finansiell leasing med administration för sina bilar. De använder sig av CarPay Fleets olika webbsystem till exempel Bilbeställning och Autodisc. Bilarna tas ut via Bilbolaget i ­Östersund. Bilbolaget kan lägga upp bilarna direkt i Bilbeställning och Kristina godkänner offerten och kontrollerar att det blir rätt förmånsvärde­.
– För oss är det viktigt att ha system som ger bra koll. Det ska vara lättarbetat och enkelt att se historik. Det är även en fördel att kunna se allt samlat månadsvis. Förare av förmånsbilar rapporterar körjournal via ett drivmedelssystem. Det är väldigt skönt att allt sker papperslöst och det ligger ju verkligen i tiden – vi kan till exempel signa direkt i systemet, berättar Kristina.

Hjälp med bilrelaterade frågor

Diös får även löpande hjälp med rådgivning i till exempel bil­policyfrågor och framtagning av bilkalkyler.
– Något som vi värderar mycket är att våra kontaktpersoner hos CarPay Fleet är kunniga och tillgängliga.

Fakta om Diös Fastigheter

Diös grundades 2005 och är notertade på Nasdaq OMX Nordiska Börs Stokcholm med ett marknadsvärde på 13,4 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Östersund och består av sex affärsområden med drygt 150 anställda. Vagnparken består av 70 personbilar och servicebilar med finansiell leasing och administration via CarPay Fleet.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@volvofinans.se