Vill du veta mer om bankens namnbyte?

Här kan du hitta svar på frågor som du kanske har funderat över. Om du vill veta mer så kan du kontakta vår Kundservice. Mer information kommer också att skickas ut till dig som är kund när namnbytet börjar närma sig.

Läs vår pressrelease >

Frågor och svar

Sedan starten för över 60 år sedan har Volvofinans vuxit till ett av Sveriges mest välrenommerade finansinstitut. Genom åren har vi hjälpt miljontals kunder att finansiera sina fordon på ett tryggt sätt. För att ännu bättre kunna möta framtidens behov med elektrifiering och hållbarhet vill vi bredda vårt erbjudande med fler fordonstyper, transportalternativ och varumärken. För att kunna göra det behöver vi byta vårt övergripande namn, och det nya namnet är Ziklo Bank.

Namnet Ziklo kommer från ”ciklo” som är det latinska ordet för cykel/kretslopp. Vi valde det namnet för att visa att vi tänker vara med och driva omställningen till den cirkulära ekonomi och mobilitet som är en förutsättning för allas vår framtid.

Nej. Banken ägs till lika delar av Volvo Personvagnar AB och de svenska Volvohandlarna via holdingbolaget AB Volverkinvest.

Namnbytet sker i början av nästa år. Du som är kund kommer i god tid att få information ifall namnbytet på något sätt kommer att påverka dig.

Just nu händer ingenting. Du som är kund kommer i god tid att få information ifall namnbytet på något sätt kommer att påverka dig.

Efter årsskiftet byter vi namn på banken. Då kommer vi att presentera bankens nya logotype, nya utseende och nya webbplats. Banken kommer att byta namn till Ziklo, och det kommer även CarPay Fleet och CarPay Move att göra. Volvofinans kommer däremot att finnas kvar som namn på vårt signatursamarbete med Volvo och de produkter vi erbjuder i det samarbetet. CarPay för privatkunder kommer också att finnas kvar, med samma erbjudande, app och webbplats som idag.

Du kommer att kunna nå dina kontaktpersoner på samma telefonnummer och mailadresser som idag, och du kommer i god tid att få information om namnet på vår nya webbplats.

Nej, du behöver inte göra någonting alls. Du behåller dina existerande avtal, dina villkor är desamma och du kommer att ha samma kontaktpersoner som idag. Vårt samarbete löper på som tidigare.

Nästa år kommer våra fakturor att bära en ny logotyp och skrivas med ett nytt typsnitt, men i övrigt kommer de att se ut som de gör idag.

Våra verktyg och digitala tjänster kommer fortsätta att fungera precis som de gör idag. Vissa av dem kommer att få nytt namn och nytt utseende, men det sker först efter årsskiftet.

Nej

Frågor och svar för förare

Nej, du behöver inte göra någonting alls. Ditt avtal fungerar och hanteras på samma sätt som idag.

Nästa år kommer våra dokument att bära en ny logotyp och skrivas med ett annat typsnitt, men i övrigt kommer de att se ut som de gör idag.

Våra verktyg och digitala tjänster kommer fortsätta att fungera precis som de gör idag. Vissa av dem kommer att få nytt namn och nytt utseende, men det sker först efter årsskiftet.

Nej

Ja, det kommer fortsätta fungera som det gör idag.

Om du har ett CarPay Fleetkort så kommer det att bytas ut så småningom, men i nuläget sker ingen förändring.

Nej, namnbytet påverkar inte dina valmöjligheter. Ditt företags bilpolicy och de fordonsalternativ som anges där gäller även fortsatt.