Tillbaka till söksidan

Hur vet jag vad som är normalt eller onormalt slitage?

Noggrann och objektiv

Var objektiv vid bedömningen av status på bilen. Det kan finnas skador som du kanske anser som oviktiga, men som är avgörande för restvärdet. Var noggrann, se över hela bilen, glöm inte till exempel innertaket och ytorna nedanför lister och stötfångare/hölje. Grundprincipen är att bilen ska underhållas och repareras löpande under den tid som den används och återlämnas i ett skick där reparation inte är nödvändig. Det innebär att den ska skötas enligt instruktionsboken och bland annat ska stenskott repareras och repor åtgärdas vid behov. Mer info om vad som anses normalt/onormalt slitage hittar du i vår guide.

Vem bedömer bilen?

Bilen bedöms av vår utsedda partner när du lämnar tillbaka den. Vid återlämnandet upprättas ett testprotokoll där skador och uppskattade kostnader anges. Efter utfört test ska protokollet mejlas till vår Tradinggrupp.

När vi har fått testprotokollet gör vi en egen kontroll och bedömning om vilka skador som anses vara onormalt slitage. Detta ligger sedan till grund för vår eventuella debitering.

Mer om detta kan du läsa om i vår Skötselguide där du hittar information om hur du tar hand om bilen och förbereder den för återlämning.

Vid frågor kring återlämningen är du välkommen att kontakta oss på trading@carpayfleet.se  eller 08-634 93 60.

Kundservice

Kontakta oss

Vi har samlat ihop de vanligaste frågorna som Kundservice får. Sök på din fråga direkt här ovan.

Hittar du inte det du söker? Ring eller skriv till oss. Vi har öppet vardagar klockan 08-17.

Skicka ett meddelande till oss

 

Ring oss vardagar kl 08-17

Kontakta oss

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du vill veta mer om våra produkter och tjänster.

Besök oss

Ynglingagatan 14
113 47 Stockholm

Skicka e-post

info@carpayfleet.se

 

Call us:

Boka ett möte

Våra kontaktpersoner