Tillbaka till söksidan

När ska jag anmäla skada på min bil?

Viktigt vid skada!

När du fått en skada på din bil är det viktigt att göra en skadeanmälan inom en månad efter det att ni fått skadan/upptäckte skadan. Annars kan försäkringsbolaget neka er ersättning. Det behöver göras en skadeanmälan per skada och en självrisk per skada gäller. Alla kostnader ska faktureras till Volvofinans Bank AB, med ditt registreringsnummer som referens.

Vagnskada

När du fått en skada på din bil kontaktar du försäkringsbolaget och gör en skadeanmälan. Det gör du enklast via försäkringsbolagets hemsida eller app (endast Volvia). Om du har krockat med ett annat fordon och ni inte är överens, så är det viktigt att ta vittnesuppgifter. Gör inga förhastade medgivanden, utan låt försäkringsbolagen utreda skuldfrågan. Om du inte vet vilket försäkringsbolag du har, kan du se det på din Bilspecifikation. Skadeverkstaden, där du lämnar in bilen för reparation, behöver skadenumret som du får av försäkringsbolaget när du gjort en skadeanmälan.

Parkeringsskada

Har du fått en parkeringsskada där motparten inte gett sig tillkänna, skadegörelse eller stöld/inbrott behöver du göra en Polisanmälan också, utöver skadeanmälan (se Vagnskada). Det gör du enklast på polisens hemsida. Skadeverkstaden, där du lämnar in bilen för reparation, behöver skadenumret som du får av försäkringsbolaget när du gjort en skadeanmälan.

Djurkollision

Har du krockat med ett djur behöver du göra en polisanmälan också, utöver skadeanmälan (se Vagnskada). Det gör du enklast på polisens hemsida. Skadeverkstaden, där du lämnar in bilen för reparation, behöver skadenumret som du får av försäkringsbolaget när du gjort en skadeanmälan.

Glasskada

Har du en glasskada bokar du en tid hos auktoriserad verkstad för ditt bilmärke för reparation. De hjälper dig med en skadeanmälan som du sedan skriver under.

Maskinskada

Gäller det ett maskinskadeärende (till exempel fel på elektroniken eller ett mekaniskt fel) ska verkstaden göra skadeanmälan till försäkringsbolaget. Detta gäller dock inte Folksam, där föraren själv måste göra skadeanmälan. Telefonnummer till Folksam 08-772 81 40.

Vid en reparation, som inte gäller slitagedelar, är det bra att ställa frågan till verkstaden om det går på maskinskadeförsäkringen. Den gäller ofta upp till 15 000 mil.

Kundservice

Kontakta oss

Vi har samlat ihop de vanligaste frågorna som Kundservice får. Sök på din fråga direkt här ovan.

Hittar du inte det du söker? Ring eller skriv till oss. Vi har öppet vardagar klockan 08-17.

Skicka ett meddelande till oss

 

Ring oss vardagar kl 08-17

Kontakta oss

Vill du veta mer?

Kontakta oss om du vill veta mer om våra produkter och tjänster.

Besök oss

Ynglingagatan 14
113 47 Stockholm

Skicka e-post

info@carpayfleet.se

 

Call us:

Boka ett möte

Våra kontaktpersoner